Vilken tennisutrustning behöver man?


tennisutrustning

Last Updated on maj 20, 2022 by Tennis

Vilken tennisutrustning behöver du för att komma igång?

Tennisutrustning, vad måste man egentligen ha för att komma igång? Om du börjar spela tennis kanske du undrar vilken tennisutrustning du behöver för att komma igång. En av de fantastiska sakerna med tennis är att det kräver lite när det gäller utrustning. Ett bra tennisracket som känns bekvämt för dig och passar din spelstil är en viktig investering.

Det är viktigt att storleken på ditt tennisracket är korrekt. Även om huvudstorleken mestadels är en personlig preferens och längden är ganska standard i moderna racket, kan greppstorlekarna variera mycket. Det är viktigt att dimensionera greppet på rätt sätt för att undvika att racket glider och medför eventuellt obehag.

Du vill också vara säker på att du investerar i ett bra par tennisskor som har adekvat sidostöd. Till skillnad från löparskor som är avsedda att användas för framåtriktning, behöver tennisskor korrekt stöd för rörelse i alla riktningar. Det är viktigt att du investerar i ett bra par.

Förutom dessa två krav och några hinkar med tennisbollar, är den enda andra utrustningen du behöver bekväma kläder att spela i. Under varma månader är en t-shirt eller behaglig och ett par shorts med fickor allt du behöver. Under kallare månader borde vissa mjukisbyxor och en jacka eller hoodie vara tillräckligt för att hålla dig igång.

 

Vilken tennisutrustning behöver man
Vilken tennisutrustning behöver man

Ytterligare utrustning

Dessa är de grundläggande kraven. Om du letar efter ytterligare utrustning för att hjälpa dig med ditt spel kan du undersöka ”overgrip” eller grepplindor som det heter på svenska för att hjälpa dig att bättre greppa ditt racket och vibrationsdämpare till tennisracket för stötdämpning och komfort.

Du kanske också vill investera i en bolluppsamlare som hjälper dig att samla in och hålla bollarna under träningen. För att skydda din utrustning och kunna bära den med enkelhet kan en tennisväska eller en någon form av ryggsäck vara till nytta.

Om du spelar i solen ganska mycket, är ett visir eller en keps till hjälp för att hålla borta solen. Solglasögon för idrottare är ett annat bra alternativ som ögonskydd. Det är alltid en bra idé att ha solskyddskräm och ta med lite extra vatten och en handduk, särskilt på mycket heta dagar.

För den seriösa spelaren

Att slå mot en vägg är en bra övning när du inte har en träningspartner, om du letar efter ytterligare sätt att öva upp dig ett hack, kan du undersöka möjligheten att investera i en tennisbollmaskin. Bollmaskiner är särskilt användbara för att öva dina grundslag, volly och smashar.

För spelare som utsätter sina rackets för intensiv daglig träning, kan det vara lönsamt att investera i en strängmaskin. Det kommer inte bara att betala sig på lång sikt (att få sina rackets strängade skjuta iväg om du gör det regelbundet i en butik), utan det låter dig experimentera med de strängspänningar som passar dig bäst.

Att stränga dina egna rackets möjliggör också bättre kvalitetskontroll, även om det kan behövas lite övning de första gångerna. Eftersom du kommer att stränga dina rackets regelbundet, kommer du förmodligen att vilja investera i några rullar med tennissträngar.

Lämna ett svar

Recent Content