Vackraste kvinnliga tennisspelarna


vackra tennisspelare

Last Updated on april 12, 2024 by Tennis

Vilka är de mest attraktiva och snyggaste tjejerna inom tennisen genom tiderna?

Tennis är en spännande sport och den blir ännu mer så när personerna som spelar är det. Dessa tio tjejer är både attraktiva och felfria i sin tennis. De har blivit välsignade med bra utseende och fantastiska som tennisspelare. Kvinnliga tennisspelare har lyckats slåss mot stereotypen att attraktiva kvinnor inte kan vara bra på något annat än att se bra ut, eftersom flera av sportens mest attraktiva tjejer har blivit nr 1 inom tennisen. Här är tennisens 10 snyggaste tjejer genom tiderna.

10. Laura Robson

Laura Robson

9. Elina Svitolina

Elina Svitolina

8. Camila Giorgi

Camila Giorgi

7. Ana Ivanovic

Ana Ivanovic

6, Anna Kournikova

Anna Kournikova

5. Maria Kirilenko

Maria Kirilenko

4. Ashley Harkleroad

Ashley Harkleroad

3. Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki

2. Daniela Hantuchova

Daniela Hantuchova

1. Maria Sharapova

Maria Sharapova - Vackraste kvinnliga tennisspelaren någonsin

Maria Sharapova

Ja, vinnare i denna ”skönhetstävlingen” blev alltså Maria Sharapova.

Maria Yuryevna Sharapova föddes 19 april 1987 och är en rysk professionell tennisspelare. Sharapova har varit bosatt sedan 1994 i USA och har tävlat på WTA-touren sedan 2001. Hon har rankats i världen som nummer 1 i singlar av WTA vid fem separata tillfällen, totalt 21 veckor. Hon är en av tio kvinnor och den enda ryska som klarat av att vinna en Grand Slam i karriären. Hon är också en olympisk medaljör, efter att ha vunnit silver OS-sommaren 2012 i London.

Sharapova blev världsetta för första gången den 22 augusti 2005, vid 18 års ålder och blev den första ryska kvinnliga tennisspelaren som toppade singelrankingen, och höll sista rankningen för femte gången i fyra veckor från juni 11, 2012, till 8 juli 2012. Hennes 36 singeltitlar och fem Grand Slam-titlar – två på French Open och en var och en på Australian Open, Wimbledon och US Open – rankas som tredje bland aktiva spelare, bakom Serena och Venus Williams. Hon vann WTA-finalen som slutade i året i sin debut 2004. Hon har också vunnit tre dubbeltitlar.

Trots en karriär med en hel del skador har Maria Sharapova uppnått en lång karriär bland kvinnor i tennis. Hon vann minst en singeltitel om året från 2003 fram till 2015, något som endast överträffades av Steffi Graf, Martina Navratilova och Chris Evert. Flera tennispersoner och tidigare spelare har kallat Sharapova för en av tennisens bästa konkurrenter. John McEnroe kallar henne en av de bästa som tennissporten någonsin har skådat.

Recent Content