Planen – Padeltennis Regler


Planen - Padeltennis Regler

Last Updated on april 12, 2024 by Tennis

Måtten

Spelplanen har formen av en rektangel som interiört är 10 meter bred och 20 meter lång. Denna rektangel är uppdelad i två kvadrater a 10m X 10m på vardera sida av ett nät.

På vardera sidan och parallellt med nätet på ett avstånd av 6.95m är den 0,05m breda servelinjen. Området från nätet till 20 utanför servelinjen är uppdelat av den 0,05m breda central linjen.

Padel banor följer i mycket samma layout som tennis banor, men är bara mindre.

Spelplan som omfattas av tak bör vara minst 6 meter över hela spelar ytan.

1

Väggarna

Väggarna som sträcker sig parallellt med nätet är 4 meter höga. De första 3 meterna är en solid vägg som avslutas med ett en meter högt stängsel.
De solida väggarna sträcker sig från baksidans hörn 4 meter mot nätet. Den solida väggen är 3 meter hög de första 2 meterna och 2 meter hög de efterföljande 2 meterna. Återstoden av inhägnaden är gjord av starkt metall stängsel till en höjd av 4m.
Väggarna kan bestå av något genomskinligt eller ogenomskinliga material såsom glas eller tegel. Oavsett vilket material väggarna är gjorda av så måste de vara enhetliga, hårda och helt släta.

Områden med fogar ska vara konstruerade så att bollen studsar enhetligt oberoende var på den solida väggen bollen tar.

Viktigast är dock att inga skärsår eller skrapsår kan ske vid kontakt med väggarna.

2

Nätet

Nätet skall var 10 meter långt och 0,88 meter högt i centrum. Mot ändarna stiger nätet till en höjd av 0,92 meter.

 

Spelplanens Yta (golv)

Spelplanens yta bör och kan vara gjord av porös betong, cement, plast eller konstgjort gräs. Förutsättningen är dock såklart att ytan möjliggör en regelbunden studs och undviker ansamling av vatten.

3

Recent Content