Längsta tennismatchen


Last Updated on april 12, 2024 by Tennis

Den längsta dokumenterade tennismatchen i historien ägde rum under Wimbledon-turneringen 2010 mellan John Isner från USA och Nicolas Mahut från Frankrike. Matchen spelades mellan den 22 juni och 24 juni 2010 och varade i otroliga 11 timmar och 5 minuter.

Den episka matchen utspelade sig på Court 18 och blev en riktig rekordbrytare. Första setet vanns av Isner, men Mahut kom tillbaka och vann andra setet. Det tredje setet blev det längsta i historien och resulterade i ett tiebreak med siffrorna 70-68 till Isner. Matchen var så intensiv att den fortsatte ända till nästa dag, då Isner slutligen vann det femte setet med 6-4.

Under matchens gång slogs flera rekord, inklusive flest antal game i ett set (138) och flest antal game totalt i en match (183). Båda spelarna visade otrolig uthållighet och vilja att vinna, och de hyllades för sin prestation och idrottsanda.

Denna unika och historiska tennismatch kommer att bli ihågkommen som den längsta i tennisens historia. Den visade på både spelarnas fysiska och mentala styrka samt deras förmåga att kämpa långt utöver det förväntade.

Recent Content