Är det tillåtet att sträcka sig över nätet i Padel tennis?


Är det tillåtet att sträcka sig över nätet i Padel tennis

Last Updated on april 12, 2024 by Tennis

Padelspelare får sträcka sig över nätet med sin arm och racket så länge som ingen del av deras kropp, kläder eller racket vidrör nätet. Även om du lätt rör nätet med tån på en sko eller en löst sittande T-shirt förlorar du poängen direkt.

Kan du nå över nätet i Padel?

Till skillnad från tennis kan du faktiskt nå över nätet med en arm eller padel när du slår en boll – så länge du inte slår i nätet. Du kan till och med spela en boll som är på bortre sidan av nätet. Om en spelare sträcker sig över nätet för att spela ett skott och rör vid det vid uppföljningen, kommer han att förlora en poäng.

Att nå över nätet är ett avancerat drag som kan vara svårt att bemästra till en början. Det krävs mycket fotarbete och balans för att spela skott på det här sättet, men med träning blir du bättre på det.

När ska du nå över nätet?

I padel bör skott vara strategiskt placerade och tidsinställda om du vill vinna. Det är bäst att sträcka sig över nätet när du försöker få ett skott snabbt – vanligtvis när din motståndare fortfarande återhämtar sig från din tidigare träff.

Kom bara ihåg att ingen del av din kropp, dina kläder eller ditt racket kan vidröra nätet. När du gör detta, försök att slå den mot sidan av banan mitt emot den andra motståndaren.

Recent Content